Six Packe Sahip Olmak İçin Nasıl Beslenmeli?

İşte yapmanız gerekenler:
DİYET
Baklava yapmak, tartışmasız biçimde doğru yemek yemekle ulaşılacak bir hedeftir. Her öğününüzde ağzınıza attığınız her bir lokmaya dikkat etmiyorsanız başarı uzağınızda kalacaktır. Halihazırda baklava sahibi bir grup insanı bir odada toplayıp onlara, sonuç almak için bir numaralı tavsiyelerinin ne olacağını sorsaydınız yüzde 90`ı `diyet` yanıtını verirdi. Beslenme, o kadar önemli...
KALORİ
Kalori alımınızı tespit etmek, o kadar önemli ki; öncelikle bunu halletmelisiniz. Zayıflama programına başlayan çoğu kişi, vücut ağırlıklarının kilosu başına 26kalori alarak kilo kaybetmeye başlarlar (haftada 3 ilâ 5 gün antrenman yaptığınız varsayılarak hesaplanmıştır). Ama ilerleme kaydettikçe bu miktarı, her kilo vücut ağırlığı başına 10 - 20kaloriye düşürmek durumunda kalırsanız da şaşırmayın. Çünkü daha düşük vücut yağı seviyelerine ulaştığınızda vücudunuz, peşinde olduğunuz baklavalara ulaşmanızı engellemek için sizinle daha sıkı mücadele etmeye başlar. Aldığınız kalori miktarını bu derece azaltma noktasına geldiğinizde çok düşük kalori seviyeleriyle biraz fazlaları arasında dönüşümler yapmanız, metabolizmanızın çökmemesi için akıllıca bir hareket olur. Ağır antrenman yapmış olduğunuz günlerde biraz daha fazla kalori (ve karbonhidrat) alıp hafif çalıştığınız ya da çalışmadığınız günlerde bu miktarı yeniden azaltın.
PROTEİN
Sırada, protein alımınız var. Baklavaları çıkarma işine giriştiğinizde protein ihtiyacınız da yüksek olacaktır. Metabolik hızınızı artıracak; çok düşük kalorili diyet yapıldığında oluşabilecek kas kütlesi kayıplarına mani olacaktır. Ayrıca, açlık hissetmenizi de engelleyecektir. Aman burada yanlış yapmayın: Kalori alımınızı her kilo vücut ağırlığınız için 18kaloride tutmaya devam ederken alacağınız fazladan proteinden bahsediyoruz.
KARBONHİDRAT
Mesele baklavalar olunca, karbonhidratlar en çok tartışılan besinler oluyor. Siz yağı azalttıkça vücut da daha fazla vücut yağı yakmaya başlayacağından ve su tutulumunuz da azalacağından daha yağsız görüneceğiniz için karbonhidratlarla ilgili bu eğilimlere uymanız etkili sonuçlar verecektir. Yine de bazı günler, karbonhidrat almanız önemlidir. Eğer karbonhidrat alımınız uzun zaman boyunca çok düşük seviyelerde kalırsa enerji seviyeniz de düşer, açlık hissiniz aşırı yoğunlaşır ve duraklamış olan metabolik hızınız da iyice düşer. Ağır çalıştığınız günlerdeki antrenmanların hem öncesinde hem de sonrasında en az 25-50 `şer gram arasında karbonhidrat alın ve diyetinizde (düşük kalorili karbonhidrat kaynağı olarak) sebzeyi de asla ihmal etmeyin. Her üç-dört haftalık yoğun diyet sürecinin ardından, metabolizmanızın düzelmesiiçin, oldukça fazla karbonhidrat tüketeceğiniz bir hafta sonu diyeti yaptığınızdan emin olun. Bu kısa karbonhidrat artırım periyodunda, yağ kazanmamak adına protein alımınızı da göreceli olarak sabit tutarken yüksek karbonhidrat içeren düşük yağlı yiyeceklere odaklanın. Doğru şekilde yapıldığında karbonhidrat diyeti, ilerlemenizi hızlandırmakta çok yararlı olur ve her sıkı diyette bu taktik uygulanmalıdır.

Son olarak da yağı unutmamalısınız. Baklavalarınızı ortaya çıkartmak için uğraşırken çok fazla besin yağı tüketmemelisiniz. Bunun sınırı, öğün başına (keten tohumu, keten yağı, zeytin yağı, fındık ve yağlı balıklar ya da balık yağı gibi sağlıklı kaynaklardan elde edilen) sadece birkaç gram yağdır. Uzun vadeli diyetlerin, daha çok günlük yağ alımı (toplam alınan kalorilerin minimum yüzde 15`ini oluşturacak kadar) öngördüğünü aklınızda tutun. Tabi bizim hedefimiz için yaptığımız planda daha az almalısınız. Sindirim sitemini yavaşlatmaktan başka bir işe yaramayacağı için antrenmanların hemen öncesinde ya da sonrasında yağ tüketmediğinizden emin olun. Antrenman öncesi ve sonrasındaki öğünleriniz, sadece protein ve karbonhidrattan oluşmalıdır. Gün içerisindeki diğer 3 ilâ 5 öğününüzün her birine, genel kalori gereksiniminize göre 4-7 gram arası yağ eklenebilir.