40 Adımda Daha Sağlıklı Olmanın Yolu

Rafine-Un bazlı gıdalardan uzak durun
Rafine ve un bazlı gıdaları kesmek, diyet listenizi yeniden tanımlayabilir. Bu gıdalar işlenmiş oldukları için gerçek besin içeriğinden yoksun olabilirler. Böylece sadece kan şekeri dengelenip, sağlıklı kilo almakla kalmayacaksınız, vitamin ve mineral dolu besinlere yer açmış olacaksınız. Şekerli jöleli bir tatlı almaktansa, meyve, sebze ve tam tahıllı gıdalardan almayı tercih edin.
Balık yağı alın
Balık yağı; depresyon, kalp hastalığı ve tip 2 diyabet tedavisinde etkilidir. Aynı zamanda kanseri önlemek ve vücut kompozisyonunu sağlamak için de çok önemlidir. Tüm bu potansiyel artılar göz önüne alındığında, kimsenin es geçemeyeceği bir gıdadır. Günlük olarak balık tüketim miktarınıza uygun olarak, 3-6 gram arasında alabilirsiniz.
Yeşil çay için
İçerdiği güçlü antioksidanlarla yeşil çay, sizi birçok hastalıktan korur. Yeşil çay kateşin zenginidir (Hücre hasarıyla savaşan ve önleyen bir antioksidan). Yeşil çay aynı zamanda yüksek tansiyon, kalp yetmezliği gibi hastalıkların tedavisinde de etkilidir. Bununla birlikte metabolizmayı hızlandırır, kalori yakımına yardımcı olur. Susuzluğunuzu günde 2-3 bardak yeşil çayla giderebilirsiniz.
Güneşlenin
Güneşlenin. Doğal güneş ışığı D vitamini deposudur. D vitamini kemiklerin düzgün gelişmesi için etkilidir ve depresyonun giderilmesinde etkilidir. Günlük 15-20 dakika güneşlenin.
Boğazınızı tıka basa doldurmayın
Öyle bir dünyadayız ki, hepimiz aç olmasak bile sürekli yemek yiyoruz. Beslenme ihtiyacı ile savaşın. Az ve sık miktarlarda yiyerek, kilo almayla mücadele edebilirsiniz. Böylece düşük kalorili geçirdiğiniz bir gün, aşırı yediğiniz bir günü telafi edecektir.
HIIT kardiyo yapın
Yüksek yoğunluklu egzersiz, sadece fiziksel olarak faydalı olmakla kalmayacak, aynı zamanda stresle mücadele etmenize yardımcı olarak, mutluluk veren endorfinler salgılamanızı sağlayabilir. En azından haftada 3 kez 20-30 dakikalık yoğun antrenman, en iyi sonuçları elde etmenizi sağlayabilir.
Her gece 8 saat uyuyun
Uyku; yaşlanma etkilerini azaltmak, sağlıklı kiloda kalmak, sağlıklı bir hayat sürdürmek ve kendinizi iyi hissetmeniz için önemlidir. Çoğu insan yetersiz uyur.
Günde 8 saat uyuyun ve vaktiniz varsa hafta sonları kestirin. Bu küçük değişiklikle harika hissedeceksiniz.
Sosyal bağlarınızı güçlendirin
Güçlü bir arkadaş çevresi edinmeniz, sosyal statünüzü artırmaya yardımcı olur. ”Psikosomatik Tıp” ta da yazıldığı üzere, iyi bir sosyal çevre depresyon ve kalp hastalığı riskini azaltır. Yakın ilişkiler geliştirmeyi ve bu kişilerle vakit geçirmeyi ihmal etmeyin.
Sudan vazgeçmeyin
Söz konusu su olunca sadece miktar değil kaliteyi de düşünün. Doğru besinlerle su almaya özen gösterin. Direkt olarak su içmeye gayret edin. Çünkü sıvı tüketimi, harika bir detoks yöntemi olmasının yanı sıra, vücudu atıklardan temizler. Dümdüz suyun tadına dayanamıyor musunuz? O zaman bir miktar limon sıkın ve günde 8 bardak için.
Haftada bir kez sebze
Düzgünce ayarlanmamış bir vejetaryen diyeti, doymuş yağ ve kalori açısından, etçil beslenmeye nazaran düşük olabilir. Elbette fayda sağlamak için biftekten vazgeçmek zorunda değilsiniz. Yavaş başlayın. Haftada bir ya da iki kez protein içerikli baklagillerle, et tüketimini değiştirebilirsiniz.
İşlenmiş proteini geçin
Et, sosis, pastırma gibi bir diyet, aynı zamanda nitrat ve koruyucu içerikli bir diyettir. Sağlıklı olmak isteyen kişilerin ilgilenmedikleri gıdalardır. Bunun gibi işlenmiş protein içeren gıdalar, vücudunuzu toksinle doldurarak zamanla hastalanmanıza yol açar. Bu yüzden doğal proteinleri tercih edin.