Engelleri Aşmak İçin Spora Başladılar, Türkiye Şampiyonu Oldular

AĞRI (AA) - ORHAN GÜNGÖR / HÜSEYİN YILDIZ - Ağrı'da ormanda çalışırken ayağına ağaç devrilmesisonucu bedensel engelli olan Muhammet Ali Bulgay (32) vetrafik kazası sonucu yürüme yeteneğini kaybeden bedensel ve zihinsel engelli Ömer Çeçen (23), 2014 Türkiye Vücut Geliştirme-Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'nda derece alarakmilli takıma seçildiler.
Yaklaşık biryıl önce ailelerininve antrenörleri Çetin Demir'indesteğiyle spora başlayarak engelliler arasındaki yarışmalara katılanBulgay, Engelliler Vücut Geliştirme dalında Türkiye birincisi olurken,Çeçen iseTürkiye ikincisi olarak milli takıma girmeye hak kazandı.
Bulgay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği kazadandolayı çok büyük tramvaylar atlattığını belirterek, daha sonra madde bağımlısı olduğunuve birtakım olayların da başına geldiğini dile getirdi.
Spora, antrenörü Çetin Demir sayesinde başladığını anlatan Bulgay, şöyle konuştu:
"Belli bir süre sonra Çetin hocam ile tanıştım ve sporabaşlamam konusunda beni ikna etti.Çünkü içime kapanık, uyuşturucu bağımlısı vespora hevesli biri değildim. Hocamın çabasıyla bugünlere geldim. Zonguldak ve Yalova olmak üzere iki kere Engelliler Vücut Geliştirme dalında Türkiye şampiyonu oldum. Benim için en önemlisi hedefim Avrupa da ve dünyada ülkemi temsil etmek.Hiçbir birey engelli değildir bir insanın özgüveni varsa aşılmayacak engel yoktur. Benim başarım da engelli kardeşlerime bir moral olur ve onlarında spora kendilerini vermelerini tavsiye ediyorum. Hayatlarında çok başarılar elde edeceklerine inanıyorum. Engelliydim, spora başladım başarılar elde ettim daha da başarı elde edeceğime inanıyorum."
Milli sporcu Ömer Çeçen isegeçirdiği trafik kazasından sonra hayattan soğuduğunu ve hiçbir beklentisinin kalmadığını belirterek, "Çetin hocam elimden tutarakspora başladık ve her şeyin imkansız olmayacağını söyledi.Türkiye Vücut Geliştirme-Fitness Şampiyonası'nda ikinci olarak milli takıma seçildim" ifadelerini kullandı.
- "Spor en iyi rehabilitedir"
Gençlik ve SporBakanlığı'nınengellilere çok büyük destekleri olduğunu vurgulayan antrenör Demir ise"Tüm engellileri bekliyoruz, spor alternatif yaşam tarzıdır, en iyi rehabilitedir vesporu seveceklerine inanıyorum" dedi.
Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür VekiliCemil Budak,Türkiye'de engelli olmadığını bakımsız ve ilgisiz engelli olduğunu ifade etti.
Budak, Bulgay ve Çeçen'inbaşarılı olmalarının kendilerini çok mutlu ettiğinibelirterek, Avrupa'da da başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti.
Engellilere yönelik 10-12 yılda büyük atılımlar yapıldığını belirten Budak, şunları kaydetti:
"Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın katkılarıyla engellilere yönelik faaliyetler arttı.Aracından,spor tesisine kadar birçok çabalar var.Ağrılı
