Powerlife 3lu set

Neden Yoga Yapmalıyım?

Yoga, uzak doğuda doğan bir yaşam felsefesi olarak ifade edilebilir. Yogayı, günümüzde duymayan yok gibidir. Fakat iş yoganın ayrıntılarına gelince, herkesin bu konuda bilgi sahibi olduğunu söylemek son derece zordur. Yoga nedir, neden yoga yapmalıyım, yoganın faydaları nelerdir ve benzer soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

 

Yoga Nedir?

Yoga kelimesini duyduğunuzda aklınıza ilk olarak klasik yoga oturuşu gelecektir. Bunun yanında odaklanma, hayatının anlamın bulma ve benzer kavramlarla yogayı açıklamaya çalışacaksınız. Aslında yoga, en basit ifade ile bütünsellik anlamına gelir. Beden, ruh ve zihninin bir bütün halinde hareket etmesi için yapılanlar yoga olarak tanımlanabilir. Yoganın türediği kelime kökü olan “yuj” kelimesine bakıldığında da benzer durum görülecektir. Bu kelime, bütünsellik anlamına gelir.

Yoga, yaklaşık 50 bin yıl önce yapılmaya başlanmıştır. Yapılan kazılarda elde edilen bulgular, bu savı destekler. Yogaya ilişkin ilk kaynaklar ise 2 bin yıl öncesine aittir.

Neden yoga yapmalıyım sorusunu cevabına geçmeden önce değinilmesi gereken bir husus daha vardır. O da yoganın kendi içinde çeşitleri ve aşamaları olduğudur. Yani yoga sabit hareketlerden oluşan bir zihin temizleme işlemi değildir. Vinyasa yoga, Asthanga yoga ve Kundalini yoga gibi farklı çeşitleri vardır.

 

Yoganın Faydaları Nelerdir?

Kendinize neden yoga yapmalıyım diye soruyorsanız, aslında yoganın size neler katacağını merak ediyorsunuz demektir. Bu ise yoganın faydalarıdır. Yazımızın devamında yoganın öne çıkan faydaları ile ilgili detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

 

1) Ekipmana Gerek Yoktur

Yoga, düzenli olarak yapıldığında size farklı katkılar yapacaktır. Siz ise yoga yapmak için sadece istekli olmalısınız. Bunun dışında herhangi bir ekipmana ihtiyacını yoktur. Yoga yaparken kaliteli ayakkabılar giymek zorunda değilsiniz. Farklı bir ekipman almanız gerekmez. Bir adet yoga matınızın olması yeterlidir. Eğer yogayı evde yapıyorsanız, buna dahi gerek yok. Herhangi bir havlunun ya da halının üzerinde yoga yapabilirsiniz. Kısacası yoga yapmak için ekstra masrafa girmeniz gerekmez.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Kas Gelişimi İçin Dinlenme Süresi Ne Kadar Olmalı

 

2) Zihinsel Karmaşayı Giderir

Yoganın tanımlarından birisi zihnin temizlenmesidir. Günümüzde insanların farklı nedenlerden dolayı zihinleri sürekli doludur. Bu durum zihnin kirlenmesine neden olur. Kirlenen zihin ise yaşam kalitesini düşürür ve farklı sorunlara kapı açar. Bundan dolayı zihnin düzenli olarak temizlenmesi, son derece önemlidir. Yoga yaparak zihninizi temizleyebilirsiniz. Bu durum stres seviyenizin azalmasına neden olacak ve yaşam kalitenizi yükseltecektir.

 

3) Uyumayı Kolaylaştırır

Günlük yaşamın koşturmacası ve stresi, uyumanızı engelliyor mu? Yatağa girdikten sonra saatlerce dönüp duruyor musunuz? Bu sorunu aşmak için yogayı denemelisiniz. Yoga yaparak daha rahat uykuya dalabilir ve uyku bölünmelerinizi azaltabilirsiniz. 2004 yılında bu konuyla ilgili yapılan bilimsel araştırma, buradaki ifadeleri destekleyecek bulgulara ulaşmıştır. Araştırmaya katılan kişilerin yoga yaptıktan sonra uykularında belirgin bir düzelme olduğu görülmüştür. Dolayısıyla sizin de böyle bir sorununuz varsa çözümü yoga olabilir.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Fit ve Sağlıklı Olmak İçin Bu 10 Yiyeceği Tüketin

 

4) Özgüveni Yükseltir

Yoga bir spor değildir, fakat burada yaşanan ilerlemeler sayesinde mutlu olursunuz. Yogada yeni hareketler öğrenmek, bir sonraki aşamaya geçmek sizi olumlu etkiler. Hem yoganın faydalarından çok daha etkin olarak yararlanırsınız. Hem de elde ettiğiniz bu başarılar, özgüveninizde ciddi bir artış yaşanmasını sağlar.

 

5) Yeniden Doğarsınız

Yoganın yaptığı etkilerin tamamı dikkate alındığında, kişinin yenilendiği söylenebilir. Zihnin temizlenmesi, özgüvenin artması, stresin azalması, bütünselliğin meydana gelmesi ve benzer durumlar, kişinin yenilenmesidir. Eğer düzenli olarak yoga yapar ve bu alanda başarılı olursanız, bir süre sonra yenilendiğinizi göreceksiniz.

 

6) İç Huzuru Sağlar

Yoga, kendinizle baş başa kalmanızı sağlayan bir uygulama olarak nitelendirilebilir. Burada kişi, kendi iç dünyasına yönelir ve huzuru burada bulmaya çalışır. Bu çalışmalar, bir süre sonra sonuç verir ve iç huzuru sağlar. Böylece insanlar, yaşamdan daha fazla zevk alır.

Yogada Rekabet Yoktur

Yukarıda da ifade edildiği gibi yoga bir spor değildir. Bundan dolayı herhangi birisi ile rekabet etmenize gerek yoktur. Rekabetin getirdiği stresle uğraşmak zorunda kalmaz ve sadece kendinize odaklanırsınız.

Bu Yazı da İlginizi Çekebilir: Motivasyonu Canlı Tutmanın Etkili Yolları

 

7) Metabolizmayı Hızlandırır

Düzenli olarak yoga yapmak, yaşamın da düzenlenmesini sağlar. Yogadaki güçlü hareketler ve düzenli beslenme, metabolizmayı olumlu olarak etkiler. Böylece metabolizma hızında belirgin bir artış meydana gelir. Bu ise kişinin daha sağlıklı olması anlamına gelir.

Burada bahsedilen yoga faydaları haricinde de çok sayıda fayda olduğu bilinmelidir. Bu faydaların tam olarak görülmesi için sabırlı olunması ve düzenli olarak yoga yapılması gerekir.

5
0
admin
admin - 3 yıl önce
1608 0 5
YORUMLAR
Sizin Yorumunuz
Rumuz :
E-Posta :
Lütfen mesaj kutusunu boş bırakmayınız.
Yenile

Güvenlik kodunu aşağıdaki kutuya giriniz:

Yorum yaz

ÇEŞİTLİ İÇERİKLER
EN İYİ SPORCU GIDALARI
GÜNÜN MOTİVASYONU
Lazar Angelov Motivasyon Lazar Angelov  Motivasyon
EDİTÖRÜN TAVSİYELERİ
GÜNÜN EN İYİ GALERİSİ

Facebook'dan Bizi Takip Edin

GALERİLER
  • 1
    Çiftlerin Birlikte Spor Yapması İçin 9 İyi Sebep
    Çiftlerin Birlikte Spor Yapması İçin 9 İyi Sebep
  • 2
    Dünyanın Gördüğü En Güçlü 10 Adam
    Dünyanın Gördüğü En Güçlü 10 Adam
  • 3
    Vücut Geliştirici Olmayan Fakat Yarışmaya Katılmaya Değer Vücutları Olan 10 Atlet
    Vücut Geliştirici Olmayan Fakat Yarışmaya Katılmaya Değer Vücutları Olan 10 Atlet
  • 4
    Ruhumuzu Havalandırmak İçin Kollara İhtiyaç Duymayan Vücut Geliştirmeci
    Ruhumuzu Havalandırmak İçin Kollara İhtiyaç Duymayan Vücut Geliştirmeci
  • 5
    İnternette Meşhurlaşmış Synthol Fotoğrafları
    İnternette Meşhurlaşmış Synthol Fotoğrafları